ظروف چوبی، از جمله انواع ظروف غذایی هستند که برای نگهداری ظروف چوبی به صورت درست باید به نکاتی توجه کرد. نخستین مرحله در نگهداری ظروف چوبی، شستشوی آنهاست. برای شستشوی ظروف چوبی، بهتر است از آب سرد و صابون نرم استفاده کنید.برای جلوگیری از خشک شدن و ترکیدگی چوب، بهتر است ماهی یک بار از روغن ظروف چوبی استفاده کیند.
برای ذخیرهسازی ظروف چوبی، بهتر است آنها را در جای خشک و خنک قرار دهید. اگر ظروف چوبی شما دارای بستهبندی هستند، بهتر است بستهبندی را نگهداری کنید تا در صورت نیاز بتوانید آنها را دوباره بستهبندی کنید. بهتر است از وسایل نوک تیز و سخت برای ریختن یا خرد کردن مواد در آنها استفاده نکنید.
این مواردی که عرض کردیم بحث بسیار کوتاه و مختصری بود از نگهداری ظروف چوبی، در ادامه در کنار شما همراهان گرانقدر اف جی وود میخواهیم به طور مفصل این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.
علت ترک خوردن ظروف چوبی
این مشکل ممکن است به دلیل عوامل مختلفی از جمله اشتباهات در نگهداری ظروف چوبی و استفاده از آن باشد. یکی از علتهای اصلی ترک خوردن ظروف چوبی، خشک شدن چوب آنهاست. هنگامی که چوب خشک میشود، ممکن است ترکیدگی در آنها رخ دهد.
اگر ظروف چوبی با وسایل سخت و تیزی برخورد کنند، مانند چاقو یا سایر وسایل ممکن است ترکیدگی در آنها رخ دهد. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است ظروف چوبی را در جایی ایمن نگهداری کنید.
تغییر دما میتواند به علت ترک خوردن ظروف چوبی باشد. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است ظروف چوبی را در محیط خشک و خنک نگهداری کنید و با آب به آنها آسیب نرسانید.
عدم رعایت توصیههای نگهداری ظروف چوبی میتواند به علت ترک خوردن ظروف چوبی باشد. به عنوان مثال، استفاده از ظروف چوبی در ماشین ظرفشویی.
چگونه چوب را ضد آب کنیم؟
چوب به دلیل جذب آب ممکن است با گذر زمان آسیب دیده و ترک خورده شود. در این بخش از مقاله میخواهیم از مهمترین روشهای ضدآب کردن چوب صحبت کنیم.
استفاده از روغنهای طبیعی مانند روغن کنجد، روغن تخم گردو و روغن زیتون میتواند به عنوان یکی از روشهای ضد آب کردن چوب مورد استفاده قرار گیرد. که یکی از روش های نگهداری ظروف چوبی می باشد.
برای این کار، ابتدا چوب را تمیز کرده و از هر گونه خاک یا ذرات کوچک دیگری پاک کنید. سپس روغن مورد نظر را روی سطح چوب بمالید و به خوبی به کمک یک برس یا پارچه توزیع کنید. سپس چوب را به خوبی خشک کنید تا روغن درون چوب جذب شود.
استفاده از لاکهای ضد آب نیز میتواند به عنوان یکی از روشهای موثر ضد آب کردن ظروف چوبی به کار گرفته شود. این لاکها میتوانند در فروشگاههای ساختمانی و دکوراسیونی یافت شوند.
استفاده از واکس نیز میتواند به عنوان یکی از روشهای ضد آب کردن ونگهداری ظروف چوبی مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از وسایل حفاظتی نیز مانند پلاستیک ضد آب یا رنگهای خاص میتواند به عنوان یکی از روشهای ضد آب کردن ظروف چوبی مورد استفاده قرار گیرد.با استفاده از هر یک از روشهای فوق، میتوانید چوب را به خوبی ضد آب کنید و از آسیب دیدگی آن به دلیل جذب آب جلوگیری کنید.
روغن کاری برای نگهداری ظروف چوبی
روغن کاری ظروف چوبی یکی از روشهای مؤثر برای حفظ و نگهداری ظروف چوبی و البته ضدآب کردن آنها است. محافظت از ظروف چوبی بسیار مهم است. برای حفظ این ظروف و جلوگیری از آسیبهایی که ممکن است به آنها وارد شود، روغن کاری یکی از راهکارهای مؤثر است. با این کار، ضد آب میشوند و از سایش و خراشیدگی جلوگیری میشود.
راهکار اول برای روغن کاری ظروف، استفاده از روغنهای طبیعی است. روغنهایی مانند روغن بادام، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن جوجوبا برای این کار مناسب هستند. ترکیبی از روغنهای مختلف نیز به عنوان گزینه دیگری در نظر گرفته میشوند.
در زمان روغن کاری ظروف چوبی، نباید از روغن بیش از حد استفاده کنید، زیرا این کار ممکن است باعث روغنریزی زیاد و نفوذ اضافی روغن به داخل چوب شود. همچنین، نباید از روغنهایی که برای پخت و پز به کار میروند استفاده کنید.
گفتیم که برای روغن کاری در حفظ و نگهداری ظروف چوبی ابتدا باید ظرف را با یک پارچه نرم پاک کرده و سپس روغن را با یک پارچه نرم روی سطح چوب مالید. بهتر است روغن را به آرامی و به تعداد کافی روی سطح چوب مالید تا به خوبی جذب شود. پس از این کار، ظرف را بهمدت حداقل ۲۴ ساعت خشک کنید و سپس مجدداً با یک پارچه نرم پاک کنید تا هر گونه روغن اضافی از سطح ظرف حذف شود.
در نهایت، برای حفظ ظروف چوبی، بهتر است آنها را در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید و از قرار دادن آنها در معرض نور خورشید بپرهیزید.
روغن زیتون برای ظروف چوبی
روغن زیتون یکی از محبوبترین روغنهای طبیعی برای روغن کاری و حفظ و نگهداری ظروف چوبی است. این روغن به طور مستقیم به چوب جذب میشود و برای حفظ آن بهکار میرود. همچنین، روغن زیتون دارای خواص ضدباکتریالی، ضدقارچی و ضدآفتابی است که به حفظ ظروف چوبی در برابر عوامل خارجی کمک میکند.
روش استفاده از روغن زیتون برای روغن کاری ظروف چوبی همانگونه است که قبلا اشاره کردیم.همچنین، بهتر است از روغن زیتون خالص وبدون مواد افزودنی استفاده کنید.
ترمیم ظروف چوبی
برای نگهداری ظروف چوبی و استفاده در طولانی مدت نیاز به مراقبت و ترمیم دارند. ترمیم ظروف چوبی به دو روش اصلی انجام میشود: ترمیم با رزین و ترمیم با چوب. در روش ترمیم با رزین، از رزینهای خامهای یا صمغی و در روش ترمیم با چوب، قسمتهایی از چوب که در ظرف در حالت خورده قرار دارند، برش میشوند و بعد از آن با استفاده از چسب چوب ترمیم میشوند.
قبل از شروع به ترمیم، باید قطعات شکسته را به دقت بررسی کرده و مطمئن شوید که قطعات جدا نشدهاند و بدون تغییرات بیشتر میتوانند ترمیم شوند.
جمع بندی
ظروف چوبی، ظروف چوبی نسبت به سایر نوع ظروف مانند فلزی یا شیشهای، نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارند. برای نگهداری ظروف چوبی باید آنها را به درستی شستشو داد. برای حفظ نرمی و شادابی چوب، میتوانید از روغن گیاهی چوب مانند روغن کنجد یا روغن زیتون استفاده کنید. ظروف چوبی باید از قرار دادن در معرض آب، هوا و حرارت بالا حفظ شوند.
هر چند که ظروف چوبی بسیار زیبا و دلنشین هستند، اما با گذر زمان ممکن است کثیف و دودی شوند. برای پاکسازی آنها بهتر است از پارچههای نرم و مرطوب استفاده کنید. در نهایت، نگهداری ظروف چوبی به صورت درست میتواند باعث افزایش عمر آنها شود و همچنین به حفظ سلامت آنها کمک کند. به یاد داشته باشید که ظروف چوبی، همانند هر نوع ظرف غذایی دیگری، نیاز به نگهداری و مراقبت دارند.
سوالات متداول
· آیا میتوانم ظروف چوبی را در ماشین ظرفشویی شست؟
شستن با دست توصیه میشود تا سلامت چوب حفظ شود. ماشینهای ظرفشویی ممکن است باعث انحناء و افت رنگ شوند.
· چقدر بهتر است ظروف چوبی خود را با روغن تغذیه کنم؟
توصیه میشود هر 2-3 هفته یکبار برای نگهداری ظروف چوبی خود را با روغن تغذیه دهید، البته این فاصله زمانی بستگی به میزان استفاده دارد.
· چگونه میتوانم لکهها را از ظروف چوبی پاک کنم؟
یک خمیر با سودا و آب بسازید، لطفاً لکه را به دقت و با ملاحظه تمیز کرده و سپس به دقت شسته و آبکشی کنید.